Lancering website www.poldermastenbroek.nl groot succes!

Onder grote belangstelling is de website poldermastenbroek.nl op 12 april gelanceerd. Als inleiding op de avond hield Jan v/d Wetering, neerlandicus en historisch kenner van de streek, een boeiende inleiding over de historie van de polder Mastenbroek. Aan de hand van 7 plaatsen van herinnering schetste hij een beeld van de ontwikkelingen en gebeurtenissen die beeldbepalend zijn geweest voor Mastenbroek.
Hierna mocht Klaas v/d Wal, voorzitter van de adviesraad Nationaal Landschap IJsseldelta, de site officieel openen. In zijn woord van dank benoemde hij allereerst het succes van de dorpsontwikkelingsplannen waar ook deze site uit voort komt. Verder tipte hij het belang van het Nationaal Landschap aan voor de komende jaren. De provincie heeft 6 miljoen subsidie toegezegd mits de gemeenten voor 25 % aan cofinanciering bijdragen.
Gerard Hendrix en Hendry van Ittersum hebben de site verder toegelicht. Vanuit het publiek waren de reacties zondermeer positief. Ook kwam de opmerking dat enkele onderwerpen nog onderbelicht waren. Daarvan zijn de makers zich zonder meer bewust, daarom is het ook van groot belang dat de inwoners foto’s en verhalen blijven aanleveren zodat telkens weer nieuwe en interessante informatie geplaatst kan worden. De Projectgroep Erfgoed o.l.v. Bernard Reuvekamp benadrukte dat hun werk nog lang niet af is en dat ze bijzonder geïnteresseerd zijn in nieuwe informatie. Men is nog op zoek naar een goede redacteur die mensen wil bezoeken en verhalen wil vastleggen. Mocht u hiervoor belangstelling hebben dan kunt u zich melden bij een van bovengenoemde personen.