Boerendiekhuus opent winkel met streekproducten

Gedeputeerde Theo Rietkerk van de provincie Overijssel en wethouder Wolbert Meijer van de gemeente Zwartewaterland hebben de boerderijwinkel en koffieschenkerij in het Boerendiekhuus geopend. Hiermee zijn de streekproducten uit de het Nationaal Landschap IJsseldelta in Cellemuiden te koop.

Breed scala aan streekproducten

Boerendiekhuus verkoopt een breed scala aan producten van boeren en tuinders uit het gebied zoals aardbeien, komkommers en tomaten van tuinders uit de koekoek, aardappelen en uien van een akkerbouwer van het Kampereiland en zuivelproducten van veehouders. Deze veehouders zorgen voor de Campereilander kaas, scharreleieren, vruchtenyoghurt en schapenkaas van de Vreugdenhoeve

Ontbijt en lunch met streekproducten

Tegelijkertijd starten de ondernemers met een ontbijt- en lunchservice voor gasten. In deze ontbijtjes staan vooral de producten uit de eigen streek op de menukaart. Verder is de ruimte te reserveren voor vergaderingen en high tea’s. Ook hier speelt de beleving van de streek en streekproducten een cruciale rol.

Zonnepanelen

Het boerendiekhuus is bovendien per februari een energieboerderij geworden. Men is overgestapt op zonnepanelen in het kader van het provinciale project 'asbest van het dak, zonnepanelen erop'. Inmiddels blijkt dat het Boerendiekhuus per saldo meer energie produceert dan dat er nodig is op het eigen bedrijf. De nieuwe activiteiten zijn een aanvulling op de in 2002 gestarte bed & breakfast en het in 2009 gebouwde groepsaccommocatie 'Het Weidevogelhuus'.