Oranjefeest CBS de Driemaster Mastenbroek één groot feest.

Vandaag, 25 april 2012, heeft CBS de Driemaster uit Mastenbroek weer haar Oranjefeest gevierd. Tijdens dit feest waren kinderen bezig met tal van activiteiten als, blikgooien, spijkerbroekhangen, quadrijden en dergelijke. Dit jaar was ook outdoor kinderopvang ‘Ontdek & doe’ aanwezig om de kinderen kano te laten varen.
De ochtend werd geopend met het zingen van enkele vaderlandse liederen. Hierbij was Burgemeester Bilder van de gemeente Zwartewaterland aanwezig om de vlag te hijsen. Na dit alles sprak de burgemeester nog een woord tot de kinderen. Waarna zij zich op de vele activiteiten stortten.
Spannende activiteiten zoals quadrijden en kanoën waren zeer in trek. Maar ook de traditionele spellen als spijkerbroekhangen, blikgooien en zaklopen (waar prijzen mee te verdienen viel) werden fanatiek gespeeld.
Om half twaalf gingen de kinderen in optocht de straat op om met hun versierde fietsen een rondje om de pastorie te gaan. Hierbij werden ze begeleid door marsmuziek.
Na deze optocht werden er prijzen uitgereikt voor iedere activiteit en kregen ook de kinderen met de mooiste versierde fiets een prijs.
Al met al kunnen kinderen, ouders en leerkrachten terugzien op een geslaagde dag.
Hilbert Koerhuis