Start verkoop parfum L’Essence de Mastenbroek

Vanaf heden zal de nieuwe verkoop van het parfum L’Essence de Mastenbroek vanuit ’t Asjesgoed in Mastenbroek gestart worden. De inwoners van de polder Mastenbroek hebben het beheer, de organisatie en de verspreiding van dit kunstwerk op zich genomen. Wilt u L’Essence de Mastenbroek nog voor Kerst in huis hebben,
neem dan contact op met ’t Asjesgoed, info [at] hetasjesgoed.nl. Bestellingen
geplaatst voor 20 december kunnen voor Kerst worden bezorgd.

L’Essence de Mastenbroek is een kunstwerk van Birthe Leemeijer, het parfum is het resultaat van haar zoektocht naar de essentie van de polder Mastenbroek. Inwoners van de polder Mastenbroek, voornamelijk veehouders die al generaties lang in de polder wonen en werken, namen deel aan de Essenceclub. Zij bepaalden uit welke geursensaties L’Essence de Mastenbroek moest bestaan.
Sinds de lancering van het parfum in 2005 is de Essence wereldwijd verkocht. Deze vloeibare versie van het polderlandschap heeft zich naar allerlei uithoeken van de wereld verspreid en zich vermengd met landschappen, verlangens en herinneringen van mensen die nog nooit in Mastenbroek zijn geweest.
De afgelopen jaren is intensief met verschillende partijen samengewerkt om de verkoop
zowel regionaal, nationaal als internationaal te organiseren vanuit de polder Mastenbroek zelf. Leemeijer schreef een toekomstplan in opdracht van de Provincie Overijssel en Vereniging Polderbelangen Mastenbroek gaf haar de opdracht de verpakking aan te passen, gefinancierd door het Nationale Landschap IJsseldelta.
De nieuwe verpakking zal verschijnen in een grote en een kleine versie: De grote versie
van 50 ml staat temidden van een prachtig panorama aan de binnenkant van het doosje
en kost 69,95 euro. Het is voor de liefhebber die parfums verzamelt, het parfum draagt en de flacon in huis op een mooie plaats wil kunnen bekijken. Daarnaast is een verfijnde kleine verpakking van 3 ml van 19,95 euro. Deze verpakking is voor de passant die het werk als idee en verhaal wil meenemen naar huis. De geur als herinnering voor in de broekzak. In zowel de grote verpakking als de kleine verpakking
zit een prachtig boekje dat het verhaal over polders in het algemeen en de polder Mastenbroek in het bijzonder in het engels/nederlands vertelt. Foto’s van Mastenbroek lopen in een lange horizon door het boekje heen. Dit alles werd ontworpen en uitgevoerd in samenwerking met ontwerpstudio Renate Boere. Verkoop via internet is voortaan georganiseerd via www.essencemastenbroek.nl. Bestellingen voor 20
december zijn nog voor Kerst in huis.
De bron van Mastenbroek is verhuisd van het bezoekerscentrum naast het Oude Stoomgemaal naar het centrum van de polder zelf. Op de fundamenten van een inmiddels afgebroken boerderij is de bron onder een steen geplaatst.
Jaarlijks zal vanaf deze plek een bijvuldag worden georganiseerd. De steen gaat van zijn plaats en zal worden aangesloten op een glazen buis die het parfum oppompt. Eigenaren kunnen op deze dag met hun flesje naar de bron komen om het bij te vullen.
Voor meer informatie zie www.lessencedemastenbroek.com of mail naar birtheleemeijer [at] gmail.com

Bron: Birthe Leemijer