Kruispunten Mastenbroek krijgen QR-codes

Mastenbroek – De geschiedenis en het leven van de bewoners van de polder Mastenbroek komt tot leven op de negen kruispunten. Vanaf half februari zullen op elk van de kruispunten betonnen zuiltjes met een QR-code geplaatst worden. Door het scannen van de code krijgt de passant direct de informatie over het betreffende kruispunt op het scherm. Op de website poldermastenbroek Toen is de informatie over de kruispunten terug te vinden bij ‘locaties’

De officiële opening werd afgelopen vrijdagmiddag, 18 januari, verricht door Gerrit Pelleboer, oud-polderbewoner en één van de oudste mensen die informatie over Mastenbroek aandroeg. Hij scande de QR-code op Kruisvliet, hierbij terzijde gestaan door de website- en web-app. ontwikkelaar, Julius van der Vaart. Omdat er een koude noordoostenwind stond gingen de genodigden vrij snel weer naar binnen, in het Trefpunt dat bij dit kruispunt staat, om verder door te praten over de polder en voor een hapje en een drankje.
De historische beschrijving van de kruispunten door de IJsselacademie, de beschrijving van de wederwaardigheden van de bewoners en de ontwikkeling en bekostiging van de web-app. en de betonnen zuiltjes met de QR-code kon doorgang vinden dankzij de financiële steun van Nationaal Landschap, waarin de Provincie Overijssel, de gemeentes en het Waterschap samenwerken, kon deze wens in vervulling gaan. Bovendien stelde de Provincie Overijssel nog een extra bedrag ter beschikking vanuit het programma cultuur en ruimte. De vereniging Polderbelangen, die de werkgroep Eigentijds Erfgoed Mastenbroek instelde, betoonde vrijdagmiddag haar dank bij monde van Hendry van Ittersum, voorzitter van Polderbelangen.