Gezellige drukte ‘IJsseldeltadag’ bij de Boer in Mastenbroek

Zaterdag 24 mei hebben ruim 3500 mensen de IJsseldeltadag bezocht bij verschillende (agrarische) bedrijven in de polder Mastenbroek. De Open Dag werd officieel geopend door Gedeputeerde Theo Rietkerk bij Scharrelkippenbedrijf Van den Heuvel door het in werking stellen van een nieuwe eiersorteermachine. Provincie Overijssel ondersteunt in 2014, 2015 en 2016 de IJsseldeltadag in afbouwende vorm. De ‘Organisatie IJsseldeltadag’ heeft deze Open Dag van 2014 voor het eerst op eigen kracht kunnen organiseren. Bezoekers konden genieten van het weidse polderlandschap van het Nationale Landschap IJsseldelta, een kijkje nemen bij de deelnemende bedrijven en tal van leuke activiteiten doen voor jong en oud.
Allerhande activiteiten in 650 jarige polder Mastenbroek
Het thema van de IJsseldeltadag was 650 jaar polder Mastenbroek, refererende naar de feestelijke activiteiten die de rest van deze zomer nog plaatsvinden. Bij de tentoonstelling ‘Mastenbroek toen’ waren oude foto’s, verhalen en voorwerpen te zien hoe de mensen vroeger leefden en werkten in de polder. Bij alle deelnemende agrarische bedrijven waren allerhande activiteiten te doen en te beleven. Zo was er een streekmarkt van (H)eerlijk IJsseldelta, kon je op weidevogelsafari of een demonstratie schapen drijven meemaken. Of mee op weidevogelsafari, oude tractoren en Amerikaanse auto’s bekijken en meedoen aan een workshop koe schilderen, trekschuit varen en kanoën. De kleinste kinderen konden ponyrijden, zich laten schminken, met de dieren knuffelen of uitleven op een springkussen. Een kijkje in het boerenbedrijf maakte het geheel compleet.

Mede mogelijk gemaakt door
Deelnemende bedrijven aan de IJsseldeltadag waren: Kunstatelier Geallery, Biologische melkveehouderij en zorgboerderij Polderzicht, Scharrelkippenbedrijf Fam. Van den Heuvel, Vleeskalverenbedrijf Fam. Altena, Theeschenkerij- en Streekwinkel ’t Asjesgoed, Melkveehouderij Fam. Van de Weerd, Melkveehouderij Fam. Van der Klocht en Bron parfum l’Essence de Mastenbroek.

De IJsseldeltadag is mede mogelijk gemaakt door Provincie Overijssel, Nationaal Landschap IJsseldelta, (H)eerlijk IJsseldelta, Procom en IJsseldelta Marketing