Een gezellig dagje uit in de IJsseldelta! Beleef de IJsseldeltadag en 150-jaar Kamperlijntje op zaterdag 23 mei.

Op zaterdag 23 mei is het feest in de IJsseldelta! In de polder Mastenbroek openen diverse boerderijen hun deuren voor een kijkje in de stal en zijn er leuke activiteiten te doen. Ook het stoomgemaal d’Olde Mesiene aan de Kamperzeedijk doet mee. Hier kunt u zowel oude als nieuwe technieken van waterbeheersing zien. Het dagje uit wordt compleet met een bezoekje aan het NS-stationsgebouw in Kampen. Hier zijn voor jong en oud leuke festiviteiten in verband met het 150-jarig bestaan van het Kamperlijntje. Om het dagje uit zo gemakkelijk mogelijk te maken, rijdt er ieder half uur een gratis oldtimerbus tussen het Stationsplein Kampen en de deelnemende bedrijven aan de IJsseldeltadag. Hierbij geldt vol=vol.

Activiteiten IJsseldeltadag
Naast een kijkje in de stal bij verschillende boerenbedrijven zijn er leuke activiteiten te beleven zoals trekschuit – en kanovaren, handboog – en blaaspijpschieten, een skelterbaan, drone-vliegen en schapen drijven. Ook is er een streekmarkt met de producten van (H)eerlijk IJsseldelta. Een bezoek aan het oude Stoomgemaal Mastenbroek is ook zeker de moeite waard. Dit historisch Rijksmonument met een oude stoommachine, bevindt zich op een unieke locatie met prachtig uitzicht op de aanliggende kolk en polder Mastenbroek.

Festiviteiten 150-jaar Kamperlijntje
In het NS-stationsgebouw zijn fotobeelden van vroeger te zien maar er is ook informatie over het toekomstige Kamperlijntje. Voor de liefhebbers zijn er prachtige modelspoortreinen te bewonderen en ook aan de kinderen is gedacht met het Thomas de Trein springkussen en een gezellige kleurhoek. Het Stedelijk Orkest zorgt voor een vrolijke noot met de uitvoering van de ‘Spoorgalop’. Het treintje Bello rijdt u van de binnenstad van Kampen naar het station en weer terug.

Gratis pendeldienst
Tussen het NS-Stationsplein in Kampen en de IJsseldeltadag in Mastenbroek en Kamperzeedijk rijdt tussen 10.00 uur en 15.00 uur een gratis pendeldienst. Een oldtimer bus vertrekt ieder half uur vanaf het Stationsplein naar Kamperzeedijk en Mastenbroek. De laatste bus uit de polder vertrekt uiterlijk om 16.30 uur en brengt u weer terug naar het Stationsplein. Bij deze gratis service geldt vol=vol.

Zin in een dagje uit in de IJsseldelta?
Kom dan naar de IJsseldeltadag en de viering van het 150-jarig bestaan van het Kamperlijntje op zaterdag 23 mei. Kijk op www.ijsseldeltadag.nl en www.Kamperlijntje.nl voor het complete programma. Haal de flyer met alle deelnemende bedrijven en een handig overzichtskaartje bij de Tourist Info Punten in de IJsseldelta (Zwolle, Kampen en Zwartewaterland). Er is ook een leuke kleurwedstrijd. De kleurplaten worden via scholen uitgedeeld maar zijn ook verkrijgbaar bij de Tourist Info Punten. Ook is de kleurplaat uit te printen op www.ijsseldeltadag.nl. De kleurplaat kan op 23 mei bij de deelnemende bedrijven ingeleverd worden. Er zijn mooie prijzen te winnen!