L'essence de Mastenbroek te zien op de Tentoonstelling "Holland op z'n mooist" in het gemeentemuseum Den Haag

Ze schilderden Nederland op zijn mooist, met grazende koeien, molens en frisse wolkenpartijen. Weissenbruch, Mesdag, Gabriëls, Mauve en andere schilders van de Haagse School trokken erop uit en wisten het Nederlandse landschap op pakkende wijze vast te leggen. Zo pakkend zelfs, dat hun iconische taferelen de Nederlandse identiteit tot op de dag van vandaag bepalen. Met Holland op z’n mooist presenteert het Gemeentemuseum Den Haag een grote tentoonstelling met ruim honderd schitterende werken. Daarbij worden verhalen verteld over de betekenis van en de veranderingen in het Hollandse landschap. De opkomst van de Haagse School hangt samen met de toenemende waardering van de natuur in eigen land. Dat uitte zich begin twintigste eeuw in de oprichting van de Vereniging Natuurmonumenten, waar rond deze tentoonstelling intensief mee wordt samengewerkt. Het resultaat is een unieke wisselwerking tussen cultuur en natuur. Iedereen kan de kunstwerken op zaal bewonderen én op excursie in de natuur die de Haagse School zo mooi in beeld bracht.
bron gemeentemuseum

L'essence de Mastenbroek is onderdeel van deze tentoonstelling. Het glazen kraantje komt in een van de zalen uit de muur, met daarnaast het verhaal over de parfum en de polder.
Verder zijn er enkele schilderijen te zien die hier in de buurt zijn gemaakt. Erg de moeite waard om deze tentoonstelling te bezoeken. Tot 30 augustus nog te zien!