IJsseldeltadag 2017

Veel te beleven tijdens IJsseldeltadag

Op zaterdag 27 mei is het in polder Mastenbroek weer IJsseldeltadag. Al jaren een gezellig dagje uit voor het hele gezin. Neem eens een kijkje in de stal en luister naar de verhalen van de boer, knuffel met alpaca’s, leef je uit op de trampoline of doe mee aan de bakwedstijd ‘Heel IJsseldelta bakt’! Bijzonder is dit jaar de viering van het 50-jarig bestaan van ontmoetingscentrum ‘Het Trefpunt’, in het hart van polder Mastenbroek. Er worden extra leuke activiteiten georganiseerd zoals een spectaculaire roofvogelshow en er zijn optredens van het Kamper Schokkerkoor en kinderkoren zingen het prachtige IJsseldeltalied.

Kunstliefhebbers kunnen hun hart ophalen bij de Geallery aan de Nieuwe Wetering in Mastenbroek. In aanloop naar de IJsselbiënnale vindt hier een bijzondere kunstexpositie plaats. Wat precies, blijft nog even een verrassing. Ook liefhebbers van techniek komen volop aan hun trekken tijdens de IJsseldeltadag; stoomgemaal d’Olde Mesiene is in werking en onder stoom. Een unieke belevenis voor jong en oud.

Fotowedstrijd
Maar er is nog veel meer te doen zoals een puzzeltocht op de boerderij, schapen drijven, streekproducten proeven, workshop eendennesten maken, koe schilderen, nestkasten van roofvogels bekijken, demonstraties met een weidevogeldrone, een skelterbaan en nog heel veel meer! Voor de kinderen is er een leuke fotowedstrijd. Mooie, grappige of bijzondere foto’s kunnen geplaatst worden op www.facebook.com/ijsseldeltadag. De winnaar van de fotowedstrijd mag met zes personen een workshop koe schilderen volgen.

Kom op de fiets
De fiets is natuurlijk het ideale vervoersmiddel. Vanuit de omringende steden en dorpen fietsen bezoekers zo naar polder Mastenbroek. Bezoekers die liever met de auto komen en met de fiets verder willen gaan, kunnen op verschillende plekken in het gebied de auto parkeren. Ook is het mogelijk om bij de deelnemende bedrijven op het eigen terrein te parkeren of langs één kant van de weg.
Kijk voor meer informatie over de IJsseldeltadag op www.indeijsseldelta.nl