Afscheid Juf Ina na 40 jaar CBS Mastenbroek

Na 40 jaar dienstverband nam juf Ina Palland vrijdag 19 oktober 2018 afscheid van Christelijke Basisschool Mastenbroek. Een limousine bracht Ina en haar man vandaag naar de school, waar een feestelijk programma op hun te wachten stond. "Dit is de eerste keer dat ik met de auto naar school ga", lacht Ina, zelf woonachtig achter de basisschool.

Toen Ina 10 jaar oud was, zat ze zelf op de destijds nieuwe school aan de Kerkwetering. Na haar opleiding begon ze haar carrière in Genemuiden, maar al na een aantal jaren ruilde ze Genemuider school in voor CBS Mastenbroek. Hier begon ze in 1978 als kleuterjuf. Tot vandaag gaf Palland les aan de groepen 1 tot en met 5. CBS Mastenbroek telt een kleine dertig leerlingen.

Per limousine werd echtpaar Palland naar de school gereden. Op het plein stonden de leerlingen hun juf vrolijk op te wachten met slingers. Na de nodige liedjes en cadeaus werd het ochtendprogramma vervolgd bij de Veldschuur. Vanmiddag eten de leerlingen pannenkoeken en verwelkomt de school een poppentheater.

Zowel Ina als de leerlingen genoten zichtbaar van de feestelijkheden. De juf is geliefd bij haar leerlingen en dat geldt wederzijds. Na 40 jaar lesgeven in Mastenbroek gaat Ina genieten van haar welverdiende pensioen.