woensdag 05 juli 2023

'l Essence de Mastenbroek.

Ondanks de miezerige regen waren er zaterdag 1 juli diverse mensen naar de Nieuwe Wetering gekomen om hun flesje te laten bijvullen met 'l Essence de Mastenbroek.
Wilt u op de hoogte blijven van eventuele bijvuldagen in de toekomst?
Stuur dan een email naar: lessencedemastenbroek [at] gmail.com.

maandag 19 juni 2023

Bijvuldag L`essence de Mastenbroek

Sinds 2005 heeft Mastenbroek haar eigen parfum. Deze geur heeft haar weg gevonden naar alle delen van de wereld. De bron van L`esence de Mastenbroek bevind zich op een terp van een afgebroken boerderij. Ook is het al weer een heel aantal jaren mogelijk om zelf de flesjes bij te vullen vanuit een oude kelder op deze terp.

Op zaterdag 1 juli 2023, tussen 10 en 12 uur, is het weer mogelijk voor bezitters van een 50 ml. flacon deze gratis bij te vullen. De bron is te vinden aan de Nieuwe Wetering tussen nr. 29 en nr. 31 te Mastenbroek.

Welkom om een kijkje te nemen.

Zie ook: www.lessencedemastenbroek.com

donderdag 04 mei 2023

4 Mei

Ook dit jaar is er weer stil gestaan bij de dood van de bemanning van de Lancaster PA 986 die in 1944 - op weg naar huis - omkwamen in Mastenbroek.

Ze waren nog jong, die mannen van toen
Zich niet bewust van het kwaad.
Zij hebben gestreden voor ons land
Niet vragen waarom, maar een daad.

Zij waren nog jong, die jongens van toen
Verloren hebben zij niet
Hun strijd vond plaats op een ander veld
Een veld van verraad en verdriet.

Zij waren echt jong, die jongens van toen
Zij schrokken niet terug voor de macht
Hun daadkracht was groot en ’t was niet voor niks
Want het heeft ons de vrede gebracht.

Zij waren te jong, die kind’ren van toen
Hun heldenrol zeker niet klein
Zij worden geëerd nu, en gemist
Maar te jong om al Eeuwig te zijn.

woensdag 12 april 2023
zaterdag 23 april 2022

ZESKAMP

Op woensdag 27 april 2022 is het weer zo ver: ZESKAMP. Zes teams zullen de strijd met elkaar aan gaan voor eeuwige roem, ongekende rijkdommen & en het recht zich de komende jaren ‘De beste’ te noemen. Vanuit alle windstreken strijken Mastenbroekers, oud-Mastenbroekers en aanverwanten neer achter ‘De kerk’ om de eer te verdedigen.
Om 12.15uur zal het programma starten. Wij hopen er weer een goede en sportieve middag van te maken.

dinsdag 08 maart 2022

ANNULEREN: NL (Mastenbroek) doet ochtend 12 maart 2022

Wegens omstandigheden hebben wij doen besluiten de NL (Mastenbroek) doet ochtend op zaterdag 12 maart 2022, te annuleren.

Wij zullen op een later tijdstip een nieuw moment kiezen om de kern van Mastenbroek klaar te maken voor de lente/zomer.

vrijdag 25 februari 2022

NL (Mastenbroek) doet op zaterdagochtend 12 maart 2022

Op 11 en 12 maart organiseert het Oranje Fonds weer de jaarlijkse NLdoet dagen. NLdoet zet de vrijwillige inzet in de schijnwerpers en activeert door een publiekscampagne zoveel mogelijk Nederlanders om een dag(deel) vrijwilligerswerk te doen om zo het verschil te maken.

Als Polderbelangen Mastenbroek hopen wij ook dit jaar hier weer aan mee te doen, om samen de kern van Mastenbroek klaar te maken voor het voorjaar en de zomer. De activiteiten waar u aan kan denken zijn: onkruid wieden, informatieborden schoonmaken, indien nodig straatwerk, bloembakken vullen etc. en het is tevens een mooie gelegenheid om elkaar, zowel jong als oud, te ontmoeten. Daarom willen wij u/jou van harte uitnodigen op zaterdagochtend 12 maart 2022 vanaf 9.00 uur bij Het Trefpunt. Er wordt gezorgd voor koffie/thee/ranja met wat lekkers. Als u ons wil helpen kan u zich aanmelden via info [at] poldermastenbroek.nl.

Hopelijk tot dan!

maandag 10 januari 2022

Reanimatiecursus

Ook dit jaar hopen wij weer een reanimatiecursus te organiseren. De cursus staat gepland op dinsdag 15 februari om 20.00uur.

Verder informatie volgt (voor leden via e-mail).

donderdag 04 november 2021

Terugblik bewonersavond woningbouw in Mastenbroek

Op dinsdagavond 2 november heeft de bewonersavond voor woningbouw in Mastenbroek plaatsgevonden. Voor deze avond was er een grote opkomst, waarbij waardevolle input voor het onderzoek is geleverd!

Tijdens deze bewonersavond konden de aanwezigen hun mening omtrent de behoefte voor woningbouw en de geschikte locaties voor woningbouw in Mastenbroek aangeven. Met deze waardevolle input kan Stichting Polderbelangen Mastenbroek verder in het proces voor woningbouw in Mastenbroek.

Mocht u deze avond verhinderd zijn geweest, maar wilt u toch een bijdrage leveren aan het onderzoek naar woningbouw in Mastenbroek? Dan kunt u via de onderstaande link alsnog het vragenformulier invullen. Dit kan tot 12 november 2021.

https://forms.gle/YUzkNPwgLq7C1XgN8

Alvast bedankt!

Namens Stichting Polderbelangen Mastenbroek

Pagina's

Subscribe to Polder Mastenbroek Feed