Mmmmmm... lekker!

Een workshop koude en warme hapjes maken. Toen ik de uitnodiging van Polderbelangen las, dacht ik: dat lijkt me leuk. En het bleek ook leuk, en vooral gezellig, lekker en leerzaam te zijn.

Woensdagavond 23 oktober jl. stonden om 20.00 uur 20 dames op de stoep bij Lammy Catering aan de Groenesteeg. We kregen een hartelijk welkom met koffie/thee en koek. Daarna volgde een rondleiding door het in de loop der jaren steeds verder uitgebreide bedrijf. Het is boeiend om te zien wat er allemaal bij komt kijken voordat alles bij de klant kan worden geserveerd.

Vervolgens werden we per 2 aan het werk gezet. We mochten een hapje uitzoeken en kregen een korte uitleg. Toen we de ingrediƫnten hadden, konden we aan de slag. Het ene hapje was wat bewerkelijker dan het andere, maar over het algemeen ging het van een leien dakje. Alleen de warme hapjes vergden wat meer (oven)tijd. Lammy had ervoor gekozen om de hapjes niet te ingewikkeld te maken, zodat ze met ingrediƫnten gemaakt kunnen worden die je bij een gewone supermarkt en slager kunt kopen. Door verrassende combinaties, en het net iets anders presenteren, krijg je dan een heel mooi en lekker resultaat.

Er waren mini-quiches met paprika en tomaat, eieren met ham (maar dan met een twist), broodjes met hamburger, kaas-/kruidenstengels, stokbrood met aardbei, torentjes van grillworst, spek en meloen, bruschetta met ham en chutney, rozemarijn met chorizo, tomaatjes en olijven, aardbeien met balsamico, dadels met roomkaas en rauwkost met rosbief. Loopt het water u al in de mond?
Ons wel, toen wij zo een tijdje bezig waren, en gelukkig mochten we aan het eind van de avond onder het genot van een glaasje wijn of sap van al het lekkers proeven. Al met al een geslaagde avond. Lammy, bedankt! Het smaakt naar meer.

En nu maar hopen dat als u een keertje bij een van de deelnemende dames op bezoek gaat, zij een aantal van die hapjes voor u klaar maakt. Voor dan: smul ze!

Berendien Duitman (tekst)
Geke van der Vegte (foto's)